چه تعداد مراکز مجاز استخراج رمز ارز در ایران وجود دارد؟
تعداد مراکز استخراج رمز ارز در ایران که از وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز بهرهبرداری دریافت کردهاند مشخص شد. هر مرکز استخراج رمز ارز در ایران برای آغاز فعالیت ماینینگ به جواز تاسیس و پروانه بهرهبرداری نیاز دارد. فعالیت در این حوزه قانونگذاری شده است با این حال به دلیل تشدید خاموشیها در ابتدای سال جاری، تا پایان شهریور ماه استخراج ارز دیجیتال در کشور ممنوع اعلام شده است.
استخراج ارزهای دیجیتال یکی از راههای کسب درآمد در حوزه کریپتوکارنسی است. برای شروع این کار لازم است با مفهوم استخراج یا ماینینگ آشنا باشید. همچنین میتوانید برای انتخاب دستگاه مناسب و محاسبه هزینهها و سود این فرآیند، از ماشین حساب ماینینگ استفاده کنید.
در پی ممنوعیت استخراج رمز ارز در کشور چین، مراکز ماینینگ این کشور فعالیت خود را متوقف کردهاند و همین امر باعث شده است هشریت شبکه بیت کوین به کمترین مقدار خود از ابتدای سال ۲۰۲۰ تاکنون برسد.
به گزارش میهن بلاکچین سختی شبکه بیت کوین در جمعه گذشته به میزان ۲۸٪ کاهش یافته است. میلیونها دستگاه اسیک ماینر در چین بعد از اعلام ممنوعیت فعالیت آنها در چند استان این کشور خاموش شدهاند.
این در حالیست که دستورالعملهای لازم برای دریافت مجوز فعالیت در این حوزه در ایران از قبل صادر شده است. صدور مجوز تاسیس مراکز استخراج رمز ارز زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت میگیرد. متقاضیان میتوانند برای اخذ مجوزهای لازم به سامانه بهین یاب وزارت صمت مراجعه نمایند.
البته همانطور که قبلا اعلام شد در پی قطعی بیسابقه برق در سراسر ایران به علت میزان بارندگی کم و خشکسالیهای پیدرپی، مقامات ایرانی استخراج رمزارز را تا پایان شهریور ماه ممنوع اعلام کردند.
تعداد مراکز استخراج رمز ارز در ایران
در نشست تخصصی کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی ایران با موضوع رمزارزها که در تاریخ ۲۳ خرداد برگزار شد، علی شمس اردکانی رییس این کمیسیون اذعان داشت:
با توجه به آنچه در نشستهای قبلی گفتهشده، لازم است بخش خصوصی در این مدت سعی کرده نگاه جامع و عمیقی نسبت به ویژگیهای رمز ارزها پیدا کند و پس از شناسایی کارکردهای این حوزه، نشستهای لازم برای بیان خواستههای خود با مسئولان و سیاستگذاران داشته باشد. بخش خصوصی معتقد است، ممکن است سیاستگذار به دلیل تعجیل یا عدم شناخت در این حوزه به شیوه نادرستی تصمیمگیری کند. بنابراین باید در شناساندن بسترهای این صنعت تلاش کنیم.
در ادامه این نشست علیرضا هادی مدیرکل دفتر سرمایهگذاری وزارت صنعت، معدن و تجارت گزارشی اجمالی از کارهایی که تا به امروز در وزارت صمت انجامشده، ارائه داد.
وی توضیح داد تا کنون ۳۵۸۰ مجوز بهرهبرداری واحد صنعتی استخراج رمز ارز صادر کردهایم؛ البته کسی جواز تأسیس دارد حق تولید محصول ندارد. هادی ادامه داد:
۲۵۰۰ مجوز اعتبار دارد ولی اعتبار بقیه بعد از گذشت شش ماه که از آن استفاده نشد، بهصورت اتوماتیک باطل شد. ۱۱۵ طرح دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۵ درصد است. همچنین ۱۲۴ تقاضا برای پروانه بهرهبرداری به ما رسیده که برای ۳۴ مورد پروانه صادرشده است.
دادههای منتشر شده را میتوان از طریق منو “گزارشهای مجوز رمز ارز” در وبسایت بهین یاب بررسی کرد. در اینجا میتوان مراکز ماینینگ را به تفکیک استان مشاهده نمایید.
بیشترین تعداد واحد صنعتی مجاز استخراج رمز ارز در استان سمنان قرار دارد. در این استان ۶ واحد صنعتی پروانه بهرهبرداری دریافت کردهاند. در استانهای البرز و گلستان هر کدام ۴ واحد و استان تهران تنها یک واحد صنعتی دارای پروانه بهرهبرداری وجود دارد. با این حال فارم ماینینگ رفسنجان در این لیست وجود ندارد.
تعداد مراکز غیرمجاز استخراج رمز ارز در کشور
از سوی دیگر رضا اردکانیان وزیر نیرو در جلسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی علل خاموشیهای اخیر عنوان کرد با کمک دستگاههای مسئول و نیروی انتظامی در هفتههای اخیر ۳۶۴۶ مرکز غیرمجاز که در آنها ۱۹۶ هزار و ۲۳۳ دستگاه ماینر وجود داشته جمعآوری شده است. برق مصرفی این مراکز غیرمجاز ۵۷۰ مگاوات بوده و برق مراکز مجاز ۵۲۱ مگاوات است.